woensdag 30 november 2011

Repertoire in 2011

Het repertoire van het koor is divers. In 2011 hebben wij een concert gegeven, waarbij we een mix van Latino-muziek hebben uitgevoerd samen met dansschool Ya Salsa. Het publiek werd zelfs uitgedaagd voetjes op de dansvloer te zetten... dat werd swingen!
Op het repertoire stond ook een deel van de Misa Criolla van Ramirez. De componist schreef deze muzikale mis in een volkstaal, waardoor het wereldberoemd werd. 

Mocht je willen weten welke muziekstukken wij gewend zijn te zingen, dan is het antwoord: "Divers"
Naast het zingen van mooie koormuziek, vinden wij de sfeer binnen het koor ook erg belangrijk. Concreet betekent dit niet alleen flink studeren maar ook op een leuke manier muziek uitvoeren. In 2010 hebben wij een virtuele reis door Europa gemaakt met muziek uit de landen die werden aangedaan. Buiten lag er sneeuw en binnen was de zaal warm aangekleed met een knapperend haardvuurtje op de achtergrond. De zaal was helemaal ingekleed in stijl van noordelijke landen. We hebben deels een verhaallijn gevolgd met een verhalenvertelster erbij. Het was beregezellig!! Helaas hebben we geen foto's van deze leuke happening. Maar met deze video die op de achtergrond draaide werp je alsnog een blik in ons concert onder de titel: "DE KLANK VAN HET NOORDERLICHT"